Lammesadel tilberedt på
grill
Når du skal tilberede
lammesadel på grill, er det vigtigt at få en god stegeskorpe på kødet. Start
med at tage lammesadel ud af køleskabet i god tid, så det kan nå
stuetemperatur. Krydr kødet med salt, peber og evt. urter og læg det på den
varme grill. Grill kødet i ca. 10-15 minutter på hver side, indtil det har en
flot stegeskorpe og en kernetemperatur på ca. 54-58 grader.
Lammesadel tilberedt i
ovn
Tilberedning af
lammesadel i ovn er en nem og bekvem måde at få et lækkert og saftigt resultat.
Forvarm ovnen til 180 grader og krydr kødet efter smag. Læg lammesadlen i et
ovnfast fad og steg den i ovnen i ca. 20-30 minutter, indtil den har en
kernetemperatur på ca. 54-58 grader.
Stegetemperatur på
lammesadel
Når du tilbereder
lammesadel, er det vigtigt at måle kernetemperaturen for at sikre, at kødet
bliver tilberedt korrekt. Kernetemperaturen for lammesadel bør være ca. 54-58
grader for en rosa og saftig stegning. Lad kødet hvile i et par minutter, inden
det skæres ud og serveres.