Tilberedning af Bøffer

01

Tag bøffen ud af køleskabet og lad den temperere i 20 minutter.

02

Krydr bøffen godt med med salt på begge sider.

03

Læg den på en forvarmet pande med olie. steg i 1 minutter på hver side ved høj varme, til bøffen har en gylden farve.



04

Tag bøffen af panden og tør panden af for fedtstof.



05

Kom derefter smør, rosmarin og hvidløg på panden. 

06

Steg nu bøffen ved mellem varme i samme antal minutter på hver side som bøffen er tyk (eks. 3 cm tyk bøf skal stege 3 minutter på hver side).

07

Lad bøffen hvile ca. 10 minutter inden servering på et træskærebræt så bøffen ikke bliver kold. God fornøjelse.

08
09
10
01

Tag bøffen ud af køleskabet og lad den temperere i 20 minutter.

02

Krydr bøffen godt med med salt på begge sider.

03

Læg den på en forvarmet pande med olie. steg i 1 minutter på hver side ved høj varme, til bøffen har en gylden farve.



04

Tag bøffen af panden og tør panden af for fedtstof.



05

Kom derefter smør, rosmarin og hvidløg på panden. 

06

Steg nu bøffen ved mellem varme i samme antal minutter på hver side som bøffen er tyk (eks. 3 cm tyk bøf skal stege 3 minutter på hver side).

07

Lad bøffen hvile ca. 10 minutter inden servering på et træskærebræt så bøffen ikke bliver kold. God fornøjelse.

08
09
10

Vidste du? 

Vidste du, at en bøf bør tages ud af køleskabet 30-60 minutter før tilberedning? Når kødet er ved stuetemperatur, bliver det mere jævnt tilberedt.

Vidste du at hvis du salter du kødet lige før stegning, trækker det ikke væske ud og hjælper med at danne en lækker stegeskorpe.

Vidste du, at en rigtig varm pande er essentiel? Det sikrer en karamelliseret overflade og forsegler saften inde i bøffen.

Efter stegning skal bøffen hvile i 5-10 minutter. Vidste du, at dette gør, at saften fordeler sig jævnt i kødet, så bøffen bliver mere saftig?

Vidste du, at en klat smør med friske krydderurter, tilsat de sidste sekunder af stegningen, giver ekstra smag?

Vidste du, at marmoreringen i bøffen – de fine fedtstriber i kødet – er en indikator for smag og saftighed? Wagyu og Kobe-bøffer er kendt for deres ekstreme marmorering.

Vidste du, at den lækre brune skorpe på en bøf skyldes Maillard-reaktionen? Det er en kemisk proces, hvor aminosyrer og sukkerstoffer reagerer ved høje temperaturer og skaber smag.

En perfekt bøf kræver kun simpelt tilbehør som ovnbagte kartofler eller en sprød salat – lad kødet være i centrum!

Bekræft venligst at du er over 18 år.